Geschiedenis


In 1996 bundelden visionairs Joost van Alkemade (Scouting Nederland), John Huige (Nivon) en Theo van Loon (NOV) hun krachten om het baanbrekende Beursvloerconcept te creëren, met de primeur van de allereerste nationale maatschappelijke Beursvloer in de prestigieuze Beurs van Berlage in Amsterdam.
 

Onder de vleugels van CiviQ, dat later Movisie werd, kreeg het concept financiële ondersteuning van ABN AMRO Foundation. Hierdoor werd het concept verder ontwikkeld van een nationale Maatschappelijke Beursvloer teruggebracht naar een lokale Beursvloer.

Sinds het prille begin is de Maatschappelijke Beursvloer een krachtig middel gebleken om bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden te verbinden in een uniek netwerk van wederkerige betrokkenheid. Het Maatschappelijke Beursvloer-concept werd in 2018 overgedragen van Movisie aan Sharity. 

Sinds de overname van het concept heeft Sharity gewerkt aan een schat aan middelen die zij ter beschikking heeft om jou te ondersteunen bij het opzetten van een gedenkwaardige Maatschappelijke Beursvloer. Of je nu in de startblokken staat om een Beursvloer te organiseren of een doorgewinterde professional bent, Sharity biedt coaching, training en projectmanagement om jouw Maatschappelijke Beursvloer tot een succes te maken. Samen brengen we betrokkenheid tot leven en creëren we waardevolle verbindingen die de kracht van de gemeenschap versterken.

Beursvloer 2024 | Ontwerp: Digital Analog | Ontwikkeling: Schmeits websolutions