Veelgestelde vragen


Welke financiële investering is nodig voor het opzetten van een Maatschappelijke Beursvloer?
 

Voor het neerzetten van een Maatschappelijke Beursvloer is over het algemeen een gemiddelde investering van € 30.000 nodig. Deze investering bestaat uit het inzetten van getalenteerd personeel om het evenement vlekkeloos te organiseren (personeelskosten) maar ook kunnen hieruit kosten voor bijvoorbeeld een website, locatie, catering, communicatiemiddelen e.d. betaald worden. Je tweede Beursvloer is goedkoper omdat je een groot aantal zaken zoals de website e.d. al geregeld hebt. 

Vergeet niet dat tegenover deze investering een opbrengst van zo'n € 100.000 aan matches staat.  
 

Hoeveel deelnemers telt een Maatschappelijke Beursvloer en wie zijn dit?
 

Een Beursvloer verwelkomt gemiddeld 50 maatschappelijke organisaties en 35 bedrijven. Van de aanwezige maatschappelijke organisaties is zo'n 70% afkomstig uit de zorg- en welzijnsector, 15% vertegenwoordigt kunst en cultuur, 10% zijn onderwijsinstellingen, terwijl de overige 5% een diverse mix vormt, waaronder sportverenigingen en natuur- en milieuorganisaties.

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) voert de lijst aan met 90% van het aantal bedrijven, terwijl de overige 10% bestaat uit vooraanstaande partijen zoals banken, verzekeraars en accountantskantoren.
 

Hoeveel matches worden er gemiddeld gemaakt op een Maatschappelijke Beursvloer en hoeveel worden er daadwerkelijk uitgevoerd?
 

Gemiddeld worden er zo'n 75 matches gemaakt tijdens een Beursvloer.  Niet alle matches worden officieel geregistreerd; er ontstaan nadat de gong geklonken heeft ook matches tijdens de netwerkborrel via het uitwisselen van visitekaartjes, waardoor het werkelijke aantal matches tussen de 10% en 30% hoger ligt dan het genoemde aantal van 75. Ongeveer een 20% van de ontstane matches monden uit in een landurige en duurzame samenwerking.

Als je deze matches gedurende een jaar volgt, blijkt dat ongeveer 85% daadwerkelijk tot uitvoering komt. Hoewel niet alle Beursvloeren hun matches op de voet volgen, blijkt uit navraag dat het gemiddelde daar rond de 65% ligt. Daarom raden we ten zeerste aan om alle matches op te volgen, niet alleen voor verslagen en foto's ter promotie, maar vooral ook om contact te houden met alle betrokken partijen voor toekomstige Beursvloeren. Transformeer jouw Maatschappelijke Beursvloer in een bruisend platform voor duurzame verbindingen en samenwerkingen!

Beursvloer 2024 | Ontwerp: Digital Analog | Ontwikkeling: Schmeits websolutions